Veronica Carbaat, Medisch Shiatsu en Okido Yoga

Veronica Carbaat, Medisch Shiatsu en Okido Yoga


Brongouw 135
1352 EN Almere Haven

036 534 93 64 

Welkom!

Het leven bestaat dankzij verandering. Jij en ik veranderen ook voortdurend. Terwijl je dit leest, bijvoorbeeld, haal je adem, adem je zuurstof in die voeding is voor je cellen en adem je kooldioxide uit, dat het afvalproduct is van alles wat je niet meer nodig hebt. Ander  soort veranderingen kunnen ons behoorlijk uit ons evenwicht brengen. Fysiek, mentaal of emotioneel. De kunst van leven is om weer balans en stabiliteit te vinden.

 

Welke verandering maak jij op dit moment door? Waar heb je last van?
Van je nek, je schouders, je onderrug, slaap je slecht, zijn je darmen verstopt? Heb je last van overgangsklachten zoals opvliegers en prikkelbaarheid? Of heb je de laatste tijd zoveel verantwoordelijkheid op je schouders genomen, dat je nu zo moe bent en richting overspannen of burn-out gaat.

 

Mijn passie is om samen met jou op zoek te gaan naar jouw manier om weer balans en stabiliteit te vinden. Yoga en shiatsu zijn daarbij mijn uitgangspunten. 

 

Mijn sterke kanten zijn:  naar je luisteren, samen met jou het lichaam in de oorspronkelijke natuurlijke staat terug brengen (dit is een weg), ontspanning terug vinden en pijn verlichten.

 

 

Shiatsu is een Japanse manuele behandelmethode. Handen en duimen oefenen druk uit op diverse punten op het hele lichaam. De druktoepassing op het lichaam:

 • vitaliseert de huid,
 • maakt de spieren los,
 • stimuleert de circulatie van de lichaamsvloeistoffen,
 • reguleert het zenuwstelsel,
 • beheerst het hormoonstelsel,
 • maakt het beenderstelsel sterk. 

Shiatsu kan therapeutisch werken voor een aantal klachten. Shiatsu kan ook als gezondheidsbarometer dienen. Regelmatig een behandeling ontvangen helpt afwijkingen in het lichaam op te sporen, oververmoeidheid en ziekte te voorkomen.


Shiatsu kan voor jou betekenen:

 • pijn verlichten
 • stress en vermoeidheid verminderen
 • koel hoofd, warme voeten hebben

mijn specialismen zijn: "hoofd leeg", constipatie, overgangs- en menstruatieklachten, nek- en schouderpijn, onderrugpijn


"Shiatsu is als moederliefde, de druktoepassing op het lichaam laat de levenskracht vrij stromen", Tokujiro Namikoshi - oprichter van Shiatsu.

Shiatsu-behandelingen kun je ontvangen op:
maandag        van 14.00 tot 21.00 uur
dinsdag           van   9.00 tot 18.00 uur
woensdag       van 11.30 tot 18.00 uur
donderdag      van   9.00 tot 18.00 uur
vrijdag             van   9.00 tot 13.00 uurDuur behandeling ca 1 uur.
Makkelijk zittende kleding graag aantrekken of meenemen.

Investering € 65,= (gedeeltelijke) vergoeding van zorgverzekeraar is mogelijk mits je aanvullend verzekerd bent.  Ik ben lid van beroepsvereniging NVST, koepelorganisatie RBCZ, alwaar het klacht- en tuchtrecht geregeld is. Ingeschreven bij de kamer van koophandel van Gooi-, Eem- en Flevoland onder nummer 32159500. AGB-code zorgverlener 90-037208, AGB-code praktijk 90-15852.
 

Behandeling op afspraak
bel 036 534 93 64 of 06 44 722 501
mail veracarbaat@gmail.com

    

Yoga is met aandacht het lichaam bewegen naar een bepaalde houding, asana, in samenspel met een harmonieuze ademhaling. Het woord yoga betekent 'vereniging'. We zijn altijd op zoek naar een haronieus evenwicht. In okido yoga doen we naast de traditionele yoga-houdingen asana's, ook correctie-, reinigings- en versterkingsoefeningen. Dat maakt okido yoga anders dan andere.

Yoga kan voor jou betekenen:

 • een gecoördineerd en stabiel lichaam ontwikkelen
 •  jouw concentratie verhogen
 •  een stabiele geest en intuïtie ontplooien
 •  blijven lachen


"Inspanning afwisselen met ontspanning is het ritme van het leven, de balans tussen yin en yang. Als je dit ritme volgt, is er natuurlijk, gezond en stabiel leven. Voortdurende intensieve training, hoe goed ook uitgevoerd, bouwt spanning op. Zonder ontspanning werkt deze training averechts. Het kan leiden tot stijfheid van leden en koppigheid van geest. Yoga-houdingen, 
asana's, hebben de correcte balans tussen inspanning en ontspanning in zich. Ze bevorderen concentratie, gecontroleerde ademhaling en kracht in het centrum van het lichaam (hara power)." Masahiro Oki - oprichter Okido Yoga

 
Yoga-lessen
woensdag         9.30 - 11.00 uur 

donderdag       18.30 - 20.00 uur 
                        20.15 - 21.30 uur

Er is geen yoga-les op
17 en 18 oktober 2018            (herfstvakantie)
26 en 27 december 2018        (kerstvakantie)
2 en 3 januari 2019                 (kerstvakantie)
20 en 21 februari 2019            (voorjaarsvakantie)
1 en 2 mei 2019                      (meivakantie)
30 mei 2019                            (Hemelvaartdag)
.....                                           data zomervakantie volgen


Als het een beetje aangename temperatuur is, gaan we naar buiten!
Investering

proefles                   gratis - reserveer je plek: bel of app 06 44 722 501,
                                                                        mail veracarbaat@gmail.com
10 lessenkaart        € 130,= (half jaar geldig)


Vera Carbaat (1966) Ik word blij als jij blij bent! Anders gezegd, als jij een ontdekking doet die jouw leven plezieriger maakt, ben ik super dankbaar. Mijn passie is om samen met jou een weg te vinden het evenwicht op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau te bewaren. Dit doe ik met behulp van shiatsu (behandelingen en zelf-shiatsu),  yoga-oefeningen en een combinatie van beide. Mijn sterke kanten zijn: naar je luisteren, samen met jou het lichaam in de oorspronkelijke natuurlijke staat terug brengen (dit is een weg), ontspanning terug vinden en pijn verlichten.


Mijn werkzame leven begon ik als tweetalig secretaresse bij een  talenschool in Madrid, Spanje. Vervolgde mijn weg bij een consumentenelektronica leverancier in Amsterdam, als secretaresse van de afdeling marketing en groeide door tot marketingcommunicatie coördinator bij een beursgenoteerde IT-onderneming. In 2000 maakte ik de ommezwaai naar natuurlijke geneeswijzen. Drie stijlen Shiatsu heb ik gestudeerd, te weten: Namikoshi Shiatsu en Aze Shiatsu bij Shigeru Onoda sensei (Madrid, Spanje) en Meiso Shiatsu bij John Hulshof sensei (Laren, Gelderland) en Yuji Yahiro sensei (Colbordolo, Italië). De Okido Yoga Lerarenopleiding volgde ik bij Mizue Tamaki sensei in Laren, Gelderland. Mijn medische basiskennis opleiding volgde ik bij Con Amore.

Allemaal mooie opleidingen, maar .... mijn dagelijks leven als echtgenoot, dochter, zus, nicht, vriendin, collega, vrijwilliger, therapeut, docent ... is mijn grootste continue leerschool.

Ik wens jou een mooi leven en kijk er naar uit je te ontmoeten!

 

Je kunt me bellen en appen op 06 44 722 501  en mailen naar veracarbaat@gmail.com.


Hartelijke groet,

Vera